:TITLE:Gyakran Ismételt Kérdések :INC:index :SUB:Mi az a visual novel?

A visual novel vagy vizuális regény(nem képregény) egy számítógépes játék és egy regény kombinációja: olyan játékok amelyben a történet egy nagy adag szövegből áll és nem igényel nagy erőfeszítést a játékos részéről. A tipikus visual novel szövegből áll ami egy anime stílusú háttérképre van illesztve, háttérzenével aláfestve. A játékon keresztül a játékos pár kérdésre kell válaszoljon amelyek kihatással vannak a történet menetére, ami megengedi, hogy többször is végig játsszuk mert lehet, hogy teljesen máshogy fognak alakulni a dolgok.

Ha többet akarsz tudni, akkor vess pillantást a Wikipeidán található cikkre vagy a leírásba a Visual-Novels.net-en. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen is lehet akkor, próbálj ki egy ingyenes visual novelt az al|together-ről.

:SUB:Mi a helyzet az Eroge, H-Játék és a Randi szimulátorokkal?

Egy eroge, vagy H-Játék tulajdonképpen egy Japán játék ami szexuális tartalommal bővelkedik. Sok visual novel eroge és sok eroge visual novel, de ez nem kőbe véset szabály. A randi szimulátor meghatározása már egy picit tágabb, de állatába ugyanaz mint a visual novel, azzal a kivétellel, hogy a játékmenet statisztikákon alapszik.

A visual novel-nek magának sincs egy tökéletes meghatározása, legtöbb eroge és randi szimulátor tartalmaz visual novel elemeket, de ha nagyon szigorúan nézzük, akkor lehet, hogy nem visual novelek. Mivel a VNDB minél átfogóbb szeretne lenni, elfogadunk minden játékot amely tartalmazz visual novel elemeket és Japánba, egy Japánhoz kapcsolódó cég, vagy egy doujin kör által lett készítve. Lásd az útmutatót ha többet akarsz tudni.

:SUB:Miért pont egy Visual Novel Adatbázis?

Az internet nagy, nagyon nagy, de a visual novelekel foglalkozó angol nyelvű források korlátozottak. A VNDB arra törekszik, hogy minden lehető információt összegyűjtsön, az angolt beszélő közönségnek. Ez által a rajongók könnyedén nyomon tarthatják a kedvenc játékaik kiadásait vagy honosításait anélkül, hogy több japán oldalt is átböngésszenek.

:SUB:Hogyan segíthetek a VNDB.nek?

Több féle képen is tudsz. Elsősorban szabadon szerkeszthetsz minden információt ami az oldalon található, szóval ha találsz valami hibát, csak klikkelj a "szerkesztés" linkre a jobb felső sarokban és orvosold azt. Új VN-ket vagy kiadást is adhatsz hozzá az adatbázishoz, csak előbb nézd meg, hogy nincs-e már róla bejegyzés, mert nem szeretjük a duplákat.

Ha új funkciókról és az oldal fejlesztéséről akarsz beszélni akkor ugorj be a fórumba vagy csatlakozz hozzánk az IRC-en a #vndb @ irc.synirc.net címen. Ha nincsen IRC kliensed installálva és nem is akarsz akkor nem gond mert használhatod a Webchat-et. Csak válasz egy nick-et és klikkelj a Login-ra.

:SUB:Hol tölthetem le a Visual Noveleket?

Nem itt. Mi nem szolgáltatunk olyan linkeket amelyekkel le tudod őket tölteni, legyen az torrent vagy akármilyen más letöltési forma. Viszont linkeljük a készítők hivatalos weboldalait, ahol próba verziókat vagy teljes játékokat tölthetsz le.

:SUB:Tudtok ajánlani egy Visual Novel-t?

Az IRC-en vagy a fórumon ezt megkérdezni nem a legjobb ötlet, több dolog miatt. Ha olyan VN-eket keresel amelyeket sokan játszottak vess egy pillantást a népszerűség ranglistára. Ha olyan VN-nek érdekelnek amelyek "jó" vagy "vagánynak" számítanak, akkor szaladj át az értékeléseken. Ha személyesebb választ keresel akkor összehasonlíthatod a szavazati listádat a többi felhasználóéval s majd eldöntheted hogy mit is akarsz ezután olvasni.

:SUB:Linkelhetek a VNDB-re?

Természetesen! Van is pár ikonunk amiket használhatok. A direkt linkelés ezen képek esetében megengedett.

Ha úgy gondolod, hogy ezek nem felelnek meg az igényeidnek akkor bátran készíts egyet magadnak.