:TITLE:O nás :INC:index :SUB:Cíle

Naším hlavním cílem je vybudovat velkou, srozumitelnou a aktuální databázi pro informace o všech existujících vizuálních novelách. VNDB se snaží být hlavním místem, kde lze vyhledat obecné informace jak o vizuálních novelách samotných, tak praktické informace okolo nich, jako jsou dostupná vydání a producenti.
Naším vedlejším cílem je propagovat toto úžasné médium zvané vizuální novely širší veřejnosti, veřejnosti neomezené jen na lidi, kdo rozumí japonsky, ale komukolibv, kdo se zajímá o literaturu, mangu, anime či hry, bez ohledu na jejich místopisné zařazení či kulturní rozdíly.

:SUB:Stvoření

Vše to začalo poté, co yorhel dočetl a dohrál Ever17. Pod mohutným dojmem z tohoto mistrovského díla ho napadlo několik otázek: Po zjištění, že vizuální novely existují, proč stále trvalo několik měsíců tuhle najít? Proč o ní nikdy předtím neslyšel? Jak může vizuální novela takové kvality unikat pozornosti takřka všech online anime a hráčských komunit? A nejdůležitěji: Je tam venku více takových vizuálních novel?

VNDB se zrodila, aby odpověděla na poslední otázku. Kompletní absence jakéhokoliv centrálního zdroje nebo alespoň jednoduchého seznamu vizuálních novel způsobila, že bylo velmi obtížné najít nové hry nebo získat dobrý přehled toho, co bylo dostupné. Problém by vyřešilo, kdyby existovalo nějaké centrální a dobře organizované místo, kde by všichni mohli sdílet své informace a znalosti o vizuálních novelách.

Po krátkých třech týdnech tvrdé dřiny spatřila v září 2007 první verze VNDB světlo světa. Zmatenost a malá základna fanoušků okolo vizuálních novel, spolu s holým minimem funkčnosti a neohebný systém přispívání, který tehdy fungoval, zapříčinily, že databáze rostla jen pomalým tempem. Ale časem se o VNDB dozvědělo více lidí, byly představeny nové, pokročilejší funkce a v odpověď na tyto věci začalo více lidí přispívat informacemi. Představení vylepšeného a otevřeného systému přispívání v únoru 2008 motivovala ještě více uživatelů k přidání dalších informací a v září 2008 - rok po původní verzi VNDB - databáze zahrnuje přes 1000 vizuálních novel a 2000 vydání, a i dnes stále pokračuje v růstu jak do velikosti, tak do kvality.

:SUB:Autoři

Vývoj kódu

Yorhel
Hlavní vývojář.
3dB
Napsal současný kód ověřující autorizaci uživatelů a na diskusních boardech implementoval limitaci příspěvků za určitý čas.

Překlady
Český
Nya-chan Production
Maďarský
Bikfalvi Máté
Nizozemsky
Yorhel
Ruský
Dmitri Poguliayev a SilverDragon

Skiny :SKINCONTRIB:
5 nejaktivnějších přispívajících :TOP5CONTRIB: ...a mnoho dalších.