:TITLE:Fórum :INC:index :SUB:Bevezető

A VNDB-nek egy ügyesen beépített fóruma van amibe beszélgethetünk. Mivel teljesen saját fejlesztés van néhány eltérő különbség a népszerű fórumoktól működésétől.

:SUB:Alfórumok

Ahhoz,hogy az emberek megtalálják a különböző témákat, ezek összefüggésbe vannak hozva egy vagy több alfórummal, ami egy képet add, hogy miről is lehet szó a témában. Ez olyasmi mint az alfórum más helyeken, csak itt, minden tárgynak ami az adatbázisban van, saját alfórummal rendelkezik s egy témát hozzá lehet kapcsolni több alfórumhoz is. Az alábbi alfórum típusok vannak:

db
VNDB Társalgó. Ez a hely ahova azok a témák kerülnek amelyek nem tartoznak egy bejegyzéshez sem.
v#
Arra használjuk, hogy egy bizonyos VN-ről beszéljünk. A v17-es alfórum pl. összekapcsolja az összes témát ami a v17-es novelhez kapcsolódik.
p#
Ugyanaz mint a v#, csak a készítőknek.
u#
The u# alfórumot arra lehet használni, hogy kapcsolatba lépj egy felhasználóval az oldalon. Ez hasonló a más oldalakon megtalálható 'privát üzenet'-re csak ez itt nem 'privát'...
an
Hirdetésekre használják, csak moderátoroknak.
:SUB:Formázás

Az alábbi kódokat lehet felhasználni:

X# vagy X#.#
Egy 'VNDBID', ahogy mi hívjuk őket. Ezek számok amelyek egy betűvel előttük kezdődnek (d, p, r, u or v), amit néha követ egy pont és még egy szám. A VNDBID automatikusan átalakul egy linkre ami az oldalon található. Például, ha beírjuk azt, hogy 'v4.4' akkor az eredmény -> 'v4.4'.
URL
Bármely URL (ha nem használod az [url] kódot) egy linkre lesz átalakítva, hasonlóan a VNDBID-khoz. Pl. 'http://vndb.org' így fog megjelenni -> 'link'.
[url]
A klasszikus [url] kód.Csak egy alakba lehet használni [url=link]link neve[/url].
Pl. '[url=/v]Visual novel lista[/url] és [url=http://blicky.net/]egy külső oldal[/url]' igy fognak megjelenni -> 'Visual novel lista és egy külső oldal'
[spoiler]
A [spoiler] kódok arra kell használni, hogy elrejtsünk olyan információt ami pl. elronthatja egy olyan valakinek a történetet aki még nem játszotta a VN-t.
[quote]
Ez arra jó, hogy idézzünk másokat egy [quote] .. [/quote] dobozban.. A népszerű [quote=forrás]-kód nem működik a VNDB-n. (egyenlőre)
[raw]
A fentebb említett kódok nem lesznek figyelembe véve ha [raw] .. [/raw] dobozba vannak, így azok meg lesznek jelenítve a szöveg mellett. Ez arra, jó ha meg akarod mutatni pl. valakinek, hogy, hogy nézz ki valami formázás nélkül.
[code]
Hasonló a [raw]-hoz, csak itt a szöveg egy egyforma szélességű betűtípussal van megjelenítve és szépen be van keretezve, hogy kiemelje azt és elkülönítse a hozzászólás többi részétől.

Nekünk nincsen [img]-kódunk és több mint valószínű, hogy nem is lesz, szóval ha képeket akarsz mellékelni a hozzászólásodba, töltsd fel egy kép megosztóra (pl. TinyPic) és használd az ott megkapott linkeket.